Zoals jullie wellicht weten, ligt inline-skaterhockey op een laag pitje in Nederland. Timo van Os wil daar verandering in brengen. In 2016 heeft Timo een team “oud” spelers bij elkaar geroepen om een nieuw team te vormen. Spelers vanuit Culemborg, Heerenveen, Den Haag, Rotterdam en met name Utrecht hebben zich verenigd in dit team. Onder de noemer van Utrecht Disaster zijn we gestart met de eerste competitiewedstrijden en is er zelfs deelgenomen aan een internationaal toernooi in Spaichingen, Duitsland.

Dit toernooi was zo goed georganiseerd, waardoor Timo en zijn partner Denise Ploeg op het idee kwamen er zelf ook weer een te organiseren. Zodoende legden zij dit plan neer bij Ramon Rhijnen. Ook hij was direct enthousiast. Ramon organiseerde in 2011 het Europeese kampioenschap U19 voor de ISHN.

Dit drietal vormt de organisatie van het Distaster Cup toernooi. Deze vindt plaats op zaterdag 15 april en zondag 16 april 2017 in de Disaster Dome te Utrecht. Het belooft een spectaculair event te worden dat jaarlijks terugkeert.